Vem ska bygga?

En svensk handbyggd designmöbel, den kommer att bli exklusiv. Känslan är fantastisk i denna möbel, precis som den var föreställd huvudet när skisserna började ta form. Bara en sådan detalj som att framluckan linjererar med fronten när den är stängd, och med bottenplattan när den är öppen, gör att inga delar sticker ut eller är lämnade åt slumpen. Prototyperna håller i min mening högsta klass. För att vara säker på att de färdiga möblerna håller denna kvalitet, har jag valt att låta möbelsnickare Jonas Fjellman bygga möbeln även fortsättningsvis.

Det är inte billigt att bygga i Sverige, men jag vill ha produktionen nära och kunna stå för att möbeln håller absolut högsta klass. Jonas har visat att han levererar detta. Dessutom har Jonas bidragit med flera viktiga idéer och tankar, och är mycket lätt att samarbeta med. Kvalitet kommer jag inte tumma på, så det får kosta.

Ek-prototyp är här

Nu är även prototypen i ek helt klar, och Jonas har lyckats minst lika bra med detta exemplar. Jalusierna flyter verkligen riktigt fint. Jag trodde inte att oljad ek skulle bli riktigt så fint som den blev, men materialet och formen stämmer fantastiskt bra överens, och målet att göra en skandinavisk och tidlös designmöbel känns ännu närmre.

Bilder på detta fina exemplar är ännu inte tagna, men det kommer framledes.